Начин на приготвяне
Почиства се внимателно копривата и се попарва с гореща вода. Отцежда се и се нарязва на дребно. Слага се в тенджера с около 3 л. вода да ври с нарязания на дребно лук. Посолява се след готовност. Раздробява се с пасатор или джурулек.
Приготвя се запръжка от олиото и брашното. В нея се слага червен пипер. Прибавя се към копривената смес и се бърка, докато се получи гладка каша.
Препичат се сухите чушки за много кратко и се слагат сладките цели, а лютите се натрошават. Прибавя се нарязания на ситно девесил и около 5 мин. трябва да покъкри.
Отстранява се от котлона и се сипват разбитите яйца. Нарязва се сланината на кубчета и се запържват.
Копривата се сервира с пръжки и натрошено сирене.
Коментари