Начин на приготвяне
В моя случай използвах сьомгова пъстърва.
В тенджера се сипва водата да заври и се посолява. Добавят се намачканите в вилица домати на кубчета (най-добре от консерва). Когато водата отново заври, се изпичат рибките, раците и лютите чушлета.
Ако се използва месо от по-едри екземпляри, е добре рибата да е предварително печена и обезкостена. Накъсва се на парчета.
Сипва се рибата във врящата чорба и се счукват лютите чушлета в хаванче. Добавят се и те.
В същото хаванче се счукват обелените скилидки чесън с малко сол. Прибавят се.
Сипва се оцетът последен и се сваля от огъня. Едва тогава се добавя нарязания на ситно пресен копър.
Яде се както студена, така и много гореща, обикновено след препиване.
Коментари