Тиквена крем супа

Тиквена крем супа
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Истински балсам са стомаха и наслада за небцето е тази богата тиквена крем супа"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг обелена, почистена и нарязана на кубчета
  • картофи - 0.200 кг обелени и нарязани на кубчета
  • зелен лук - 2 - 3 стръка, на кръгчета
  • домати - 2 бр. обелени на кубчета
  • чесън - 2 скилидки, счукани
  • масло - 50 г
  • бульон - 1.7 л телешки или пилешки
  • моркови - 100 г нарязан на кубчета
  • люти чушки - 2 бр. червени, почистени и нарязани на ситно
  • лук - 1 глава, нарязан на дребно
  • захар - 1 ч.л.
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
  • за гарниране
  • сметана - гъста
  • ядки - тиквени семки, орехи /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в дълбок съд и поставете кромида и зеления лук да се запържат за 5 минути.

Включете още чесъна, лютите чушки, доматите, картофите и тиквата. Оставете продуктите да се готвят пет минути, като разбърквате старателно.

След това прибавете бульона. Добавете захарта и останалите подправки. След като кипне, намалете котлона и оставете яденето да къкри половин час.

Свалете от огъня, охладете леко и пасирайте до получаването на гладка субстанция. После върнете яденето на огъня, колкото да кипне за няколко минути.

Ако е нужно сложете още подправки.

Поднесете готовата крем супа от тиква с малко сметана и начупени ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: