Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Питка с кайма, гъби и топено сирене

Питка с кайма, гъби и топено сирене

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Питка с кайма, гъби и топено сирене2 / 2
09/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Тази уникална питка не се сдържахме да не споделим с вас. Благодарим на Дробринка за невероятната идея"

Необходими Продукти

  • тесто - 500 г, готово
  • кайма - 500 г
  • лук - 3 стръка, зелен
  • гъби - 120 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • топено сирене - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете каймата в малко мазнина. Добавете лука и гъбите. Накрая прибавете пюрето и подправките. Оставете да се охлади.

От тестото отделете една част, разточете и поставете в намаслена тавичка.

От останалото тесто направете топчета. Във всяко поставете по парче топено сирене и ги подредете в кръг в тавичката.

В средата изсипете плънката. Оставете да се отпусне за 20 минути.

Намажете с разбит с малко олио жълтък и печете на 200 градуса за 35минути.

Накрая поръсете с настърган кашкавал и върнете пълнената питка обратно във фурната за няколко минути.

Питката с кайма, гъби и топено сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: