Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със сушени домати и сирене

Лазаня със сушени домати и сирене

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Ние казваме лазаня, но всъщност искаме да кажем Божествена сочна лазаня с неповторим аромат и вкус, който не може да бъде описан"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 опаковка
  • сирене - 300 г
  • сушени домати - 100 г
  • пармезан - 50 г настърган
  • риган - 1 щипка сух
  • босилек - 1 стрък
  • зехтин - 3 с.л.
  • бекон - 200 г
  • за соса бешамел
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 80 г
  • сол - 1 щипка
  • вода - 50 мл
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът, чесънът и лукът се режат на ситно. Доматите се отцеждат от течността и се режат на ситно.

Лукът се запържва в зехтина до прозрачно, добавят се чесънът и беконът и се пържат 2 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се доматите и тиганът се похлупва с капак. След 2 минути се сваля от котлона.

Приготвя се бешамел, като маслото се разтопява на бавен огън, добавя се брашното и се бърка добре, за да няма бучки. Добавят се солта, водата и млякото и се загрява при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

В тавичка се излива малко от соса и се редят половината кори за лазаня. Отгоре се слага половината плънка. Сиренето се настъргва и половината се слага отгоре. Поръсва се с ригана.

Покрива се с останалите кори за лазаня, залива се със соса, поръсва се с останалото сирене и накрая се поръсва с пармезан. Пече се 30 минути под капак в предварително загрята на 200 градуса фурна.

След това капакът се маха и лазанята се пече още 15 минути. Сервира се, като се реже на квадрати гореща и се украсява с листенца босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: