Начин на приготвяне
Беконът, чесънът и лукът се режат на ситно. Доматите се отцеждат от течността и се режат на ситно.
Лукът се запържва в зехтина до прозрачно, добавят се чесънът и беконът и се пържат 2 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се доматите и тиганът се похлупва с капак. След 2 минути се сваля от котлона.
Приготвя се бешамел, като маслото се разтопява на бавен огън, добавя се брашното и се бърка добре, за да няма бучки. Добавят се солта, водата и млякото и се загрява при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
В тавичка се излива малко от соса и се редят половината кори за лазаня. Отгоре се слага половината плънка. Сиренето се настъргва и половината се слага отгоре. Поръсва се с ригана.
Покрива се с останалите кори за лазаня, залива се със соса, поръсва се с останалото сирене и накрая се поръсва с пармезан. Пече се 30 минути под капак в предварително загрята на 200 градуса фурна.
След това капакът се маха и лазанята се пече още 15 минути. Сервира се, като се реже на квадрати гореща и се украсява с листенца босилек.