Плодова торта с бишкоти

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
13/01/2016
"Толкова е лека, че обмисляме да приготвим направо две и да си хапнем до насита "
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 952
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната заедно с пудрата захар. Към нея добавете кондензираното мляко, заквасената сметана и киселото мляко. Разбъркайте внимателно и прибавете 1 желатин, предварително накиснат в студена вода и разтворен на водна баня.

Във форма с разкопчаващи се страни наредете 10 бишкоти, потопени за кратко в подсладено прясно мляко. Отгоре изсипете 1/3 от крема, загладете добре и поставете в хладилника за 30 минути.

През това време пригответе ягодовото желе: пригответе желето за торти според указанието и към него добавете пюрираните ягоди.

Извадете формата от хладилника и изсипете желето върху крема, загладете добре и покрийте с крем.

Наредете останалите бишкоти и изсипете останалия крем. Подредете плодовете, залейте с желето и оставете тортата в хладилника за една нощ.

Освободете тортата от ринга и по желание облепете страните ѝ със смлени орехи.

Форма 24-26 см.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар