Начин на приготвяне
1 ч.ч. вода смесваме с половината чаена чаша олио в тенджера и слагаме да заври. Към нея постепенно прибавяме чаената чаша брашно при непрекъснато разбъркване до получаване на хомогенна смес. Тогава я махаме от котлана и я оставяме да се охлади.
Разбиваме 4-те яйца и ги прибавяме постепенно, като разбъркваме, докато се получи гладка смес. В тавичка на хартия за печене слагаме по 1 лъжица от сместа и печем в умерена фурна до зачервяване.
Пълнеж: Слагаме 700 мл от млякото да заври, след което към него прибавяме разбитите яйца, захарта, брашното, ванилията и останалото мляко. Разбъркваме, докато се получи смес като боза. Като свалим от котлона, добавяме 50 г масло.
Готовият крем се пълни в еклерите с помощта на шприц или чиста голяма спринцовка.
Когато се пекат еклерите се надуват и в тях се образува естествена кухина, в която със спринцовка слагаме крема. Ако не се образува такава кухина можем да разрежем леко с нож и да се напълним с крем вътрешността.
Шоколадът разтапяме на водна баня и украсяваме (по желание).
Коментари