Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Домашни еклери с пудинг крем

Домашни еклери с пудинг крем

TediGoTediGo
Новак
2822237237
Домашни еклери с пудинг крем
Снимка: TediGo
1 / 2
02/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Рядко сме опитвали по-вкусни от домашните еклери, да не кажем и никога"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • олио - 180 мл
  • брашно - 150 г
  • яйца - 3 бр. големи
  • пудинг - 1 пакет Йоткер
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашни еклери с пудинг крем, които могат да направят всеки момент специален.

В малка тенджера се миксират водата и олиото, слага се течността да заври, след което се влага брашното. Бърка се до получаване на еднородна смес.

Премахваме от котлона и щом изстине, слагаме яйцата, едно по едно, бъркайки с миксер или дървена лъжица. Когато добиете хомогенно тесто, вземете от него с 2 лъжици, оформяме еклер и слагаме върху хартия за печене. Така нареждаме домашните еклери на разстояние.

Печем ги на 220 градуса за 30 минути в загрята фурна. Наблюдавайте ги, защото може да са готови и по-рано. Трябва да са със златист цвят.

Крем за еклери правим от пудинга с прясно мляко. Просто следвайте инструкциите на опаковката. С него пълним вкусните сладки. По желание поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: