Начин на приготвяне
Домашни еклери с пудинг крем, които могат да направят всеки момент специален.
В малка тенджера се миксират водата и олиото, слага се течността да заври, след което се влага брашното. Бърка се до получаване на еднородна смес.
Премахваме от котлона и щом изстине, слагаме яйцата, едно по едно, бъркайки с миксер или дървена лъжица. Когато добиете хомогенно тесто, вземете от него с 2 лъжици, оформяме еклер и слагаме върху хартия за печене. Така нареждаме домашните еклери на разстояние.
Печем ги на 220 градуса за 30 минути в загрята фурна. Наблюдавайте ги, защото може да са готови и по-рано. Трябва да са със златист цвят.
Крем за еклери правим от пудинга с прясно мляко. Просто следвайте инструкциите на опаковката. С него пълним вкусните сладки. По желание поръсваме с пудра захар.