Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Домашни еклери с карамелен крем

Домашни еклери с карамелен крем

ЙоанаЙоана
Новак
28110790
Домашни еклери с карамелен крем1 / 2
25/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20 бр.
"Какви диети, какъв режим - носим ви домашно приготвени еклери с неустоим карамелен крем, на които никой не може да устои"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • масло - 120 г
  • брашно - 160 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • за крема
  • пудинг - 1 пакетче карамел
  • сметана - 120 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте до кипване в съд на котлона 300 мл. вода, маслото, щипка сол и захар да заври.

След това добавете наведнъж брашното и бъркайте енергично, докато сместа започне да се отлепя от стените на съда. Снемете от котлона и като се поохлади леко, разбъркайте едно по едно яйцата, разбивайки хубаво след всяко.

От тестото щприцовайте малки еклери в тава с хартия за печене. Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Сложете да се пекат и първите 10-15 минути не отваряйте фурната.

След това намалете на 160 градуса и печете още 20 мин., докато бухнат и се зачервят. Изключете фурната отворете леко вратичката и оставете така да изстинат без да ги вадите.

За карамеления крем, пригответе пудинга според указанията на опаковката. Разбъркайте готовия крем с предварително разбитата сметана. Напълнете еклерите с рози крем и ги поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
43
33
21
10
Дай твоята оценка: