Оризова салата с прошуто

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
14/01/2016
"Мислите си, че това е поредната оризова салата, но грешите - тази е уникална, различна и специално за вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо596
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода. Отцедете го и добавете черен пипер. Разделете го на три части.

В едната прибавете копъра, нарязан на ситно. Към втората - нарязаното прошуто, а третата остава натурална.

В средата на чиния поставете ринг за салати. Сипете от ориза с прошутото и притиснете добре. След това сипете от ориза с копъра, пак притиснете и добавете от натуралния ориз.

Притиснете добре и махнете ринга. Декорирайте салатата с чери домати, краставица и прошуто.

При поднасяне я овкусете със зехтин и бял балсамов оцет и го разделете на три части.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар