Мини еклери с шоколад

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Мини еклери с шоколад
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Хапка шоколадова наслада"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • течен шоколад
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На котлон в тенджерка кипвам водата и към нея добавям олиото и брашното, като бъркам постоянно, докато се получи гъста смес.

След като е готова, я отстранявам от котлона и я оставям да изстине. Разбивам много добре яйцата и ги прибавям към сместа.

В тава върху хартия за печене с помощта на лъжица поставям еклерчетата и ги пека в загрята фурна на 180 градуса около половин час.

Оставям ги да изстинат, правя много малки дупчици през средата и с много малка лъжичка ги пълня с течен шоколад.

Отгоре ги поръсвам с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: