Шарен сладкиш

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шарен сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14
"Шарен, вкусен и семпъл сладкиш Отрежете си парченце и се радвайте на живота"

Необходими Продукти

  • За бялата част
  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч
  • брашно - 1/2 ч.ч
  • за жълтата и кафявата част
  • жълтъци - 3 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 бр. (5 г)
  • какао
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със захарта. Към тях добавете постепенно брашното, като разбърквате с шпатула.

Разбийте жълтъците и цялото яйце със захарта. Прибавете разтопеното масло, брашното и бакпулвера.

Разделете сместа на две. Към едната прибавете 1 с.л какао. В намаслена и набрашнена тава изсипете първо бялата смес, като я слагате тук-там.

Поръсете с какао, отгоре пак тук-там сложете от кафявата смес, пак поръсете с какао и най-накрая жълтата смес.

Печете сладкиша на 180 градуса за 35-40 минути. След като се охлади, го разрежете на две и намажете със сладко по избор (в случая е от кайсии) и поръсете с орехи.

Покрийте с втория блат и залейте с какаова глазура. Поръсете с орехи.

Шареният сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: