Начин на приготвяне
Разбийте белтъците със захарта. Към тях добавете постепенно брашното, като разбърквате с шпатула.
Разбийте жълтъците и цялото яйце със захарта. Прибавете разтопеното масло, брашното и бакпулвера.
Разделете сместа на две. Към едната прибавете 1 с.л какао. В намаслена и набрашнена тава изсипете първо бялата смес, като я слагате тук-там.
Поръсете с какао, отгоре пак тук-там сложете от кафявата смес, пак поръсете с какао и най-накрая жълтата смес.
Печете сладкиша на 180 градуса за 35-40 минути. След като се охлади, го разрежете на две и намажете със сладко по избор (в случая е от кайсии) и поръсете с орехи.
Покрийте с втория блат и залейте с какаова глазура. Поръсете с орехи.
Шареният сладкиш е готов.