Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Бъркани Яйца»Панагюрски яйца по бабина рецепта

Панагюрски яйца по бабина рецепта

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
15/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Гозбите на баба са най-вкусни! Опитайте тези бабини яйца по панагюрски!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 к. ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете в тиган яйцата на очи и ги сложете в чиния. Настържете чесъна и го добавете към киселото мляко.

С тази смес залейте яйцата.

Разбийте в малко сгорещено олио червен пипер и полейте яйца.

Посолете на вкус и поднесете яйцата по панагюрски веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maria Mimi
Maria Mimi
Яйцата по панагюрски се правят забулени, а не пържени. Във вряща подсолена вода се пускат едно по едно и се вадят с решетеста лъжица. Слагат се върху кисело мляко с чесън, може да се добави и натрошено сирене и се заливат с препържено олио с червен пипер.
Баба ми беше от Панагюрище, летните ваканции съм си ги изкарвала там. Много обичам яйца по панагюрски. Могат да се приготвят и като се изпържат на очи - това е по-лесният начин, но вече няма да са по панагюрски
17.12.2016 17:36
27
4
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Наистина от бабите идва тази рецепта. Много ги обичам точно още откакто баба ми ги правеше.
16.05.2016 20:55
5
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Не съм пробвала :)
23.03.2016 15:33
1
1
Биляна Владова
Биляна Владова
с масло вместо олио стават по вкусни
23.03.2016 14:19
11