Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Овчарски пай»Овчарски пай - Shepherd's pie

Овчарски пай - Shepherd's pie

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Овчарски пай - Shepherd's pie
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
115 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Стига сте се облизвали - ето ви рецептата, лесно може да го приготвите и сами"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г овкусена
  • печурки - 200 ф
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • копър - 2 - 3 стръка
  • магданоз - 2 стръка, пресен
  • топено сирене - 1 с.л.
  • сос - 1 с.л. Унисос
  • бира - 50 мл
  • чубрица - на вкус
  • царевица - 100 г сладка
  • кашкавал - 150 г настърган
  • овче сирене - 100 г настъргано
  • за пюрето
  • картофи - 1 кг
  • масло - 30 - 40 г краве
  • прясно мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват. Посоляват се и се пасират заедно с маслото и прясното мляко. Полученото пюре се оставя встрани.

Отделно се запържва надребненият лук, рендосаният морков и наситнените печурки. Всички съставки се размесват и към тях се прибавя каймата. Бърка се с телена бъркалка, за да се раздроби хубаво.

Постепенно се прибавят бирата, унисосът, чесънът, копърът и чубрицата. Бъркането продължава, като към сместа се добавят топеното сирене и царевицата.

Сместа се маха от огъня и се оставя да отдъхне. Взема се тавичка и по нейното дъно се разпределя половината от картофеното пюре. То се заглажда, за да се получи нещо като блат, а отгоре се разпределя сместа с каймата.

Поръсва се с овче сирене и се поставя заделената част от пюрето. Така приготвеното ястие се слага в загрята на 200 градуса фурна и се пече към 25 минути.

Накрая се изважда от печката и върху него се настъргва кашкавал. Връща се обратно, за да се разтопи кашкавалът, след което се вади. Преди поднасяне се поръсва с листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Русиана Михайлова
Русиана Михайлова
Това беше снимка от първия ми опит за този пай, правих още веднъж, но се изяде светкавично и нямах време да го снимам :( беше по-добър от този на снимката :)
23.04.2016 19:08
1
Pressy
Pressy
По снимката първо ми заприлича на вид мусака,но след това като прочетох за какво изкушение става на въпрос всъщност...страхотно. Ще го изпробвам !
23.04.2016 16:27
1