Начин на приготвяне
Картофите се обелват и сваряват. Посоляват се и се пасират заедно с маслото и прясното мляко. Полученото пюре се оставя встрани.
Отделно се запържва надребненият лук, рендосаният морков и наситнените печурки. Всички съставки се размесват и към тях се прибавя каймата. Бърка се с телена бъркалка, за да се раздроби хубаво.
Постепенно се прибавят бирата, унисосът, чесънът, копърът и чубрицата. Бъркането продължава, като към сместа се добавят топеното сирене и царевицата.
Сместа се маха от огъня и се оставя да отдъхне. Взема се тавичка и по нейното дъно се разпределя половината от картофеното пюре. То се заглажда, за да се получи нещо като блат, а отгоре се разпределя сместа с каймата.
Поръсва се с овче сирене и се поставя заделената част от пюрето. Така приготвеното ястие се слага в загрята на 200 градуса фурна и се пече към 25 минути.
Накрая се изважда от печката и върху него се настъргва кашкавал. Връща се обратно, за да се разтопи кашкавалът, след което се вади. Преди поднасяне се поръсва с листенца магданоз.
Коментари