Пълнени бомбички с лук

Русиана МихайловаРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
16/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо659
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме фурната на 200 градуса. Почистваме лука и го разполовяваме. Вземаме средните му части, скълцваме ги и ги задушаваме в мазнина. Добавяме към тях моркова, гъбите и пилешкото.

След като разбъркаме всички продукти, слагаме при тях топеното сирене, наситнения магданоз и киселата краставичка. Овкусяваме със сол и оставяме сместа да къкри на огън още пет минути. След това я сваляме.

После правим топки от каймата, в който се слага по малко от направената плънка. Така приготвените кюфтенца се покриват от двата края с половинки лук. Тези бомбички се завиват в бекон и се редят в намаслена тава.

Заливат се с бира и към 1/2 ч.ч. вода. Пекат се в загрятата фурна под капак. След 40 минути похлупакът се маха и върху яденето се стърже кашкавал. Допича се още десетина минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар