Тракийско пиле фрикасе

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Тракийско пиле фрикасе
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 650 - 700 г (от бутче или бяло)
  • гъби - 250 - 300 г
  • бульон - 700 - 800 мл пилешки
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • масло - 60 г
  • брашно - 80 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 2 - 3 стръка пресен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето, обезкостете и го нарежете на дребно. Отделете 800 мл от пилешкия бульон.

В дълбок тиган разтопете маслото, в което се запържват гъбите и брашното до получаването на хубав златист цвят. Налейте на тънка струя пилешкия бульон.

Бъркайте до получаването на гладка кашичка. В отделна купичка разбийте жълтъците с киселото мляко.

Смесете ги с кашата и добавете и месото. Оставете фрикасето да се готви на тих огън 15-20 минути. Малко преди да е готово добавете пресования чесън.

Поръсете с магданоз и черен пипер и поднесете. Може да добавите и лимон към ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: