Зелен фасул яхния

ЕфросияЕфросияДжедай301
21/04/2018
"Любителите на месцето могат да добавят към яхнията и от него, но може да си я хапнете и така!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 615
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеления фасул и го нарежете. Нарежете на ситно лука и пиперките а скилидките чесън на половинки. Овкусете със сол, червен пипер и разбъркайте.

Наредете фасула на 2-3 пласта в тенджера или гърне, като между тях разпределете от зеленчуковата смес с подправките. Залейте яхнията с непълна чаша олио, 1 ч.ч. гореща вода и го сложете да ври умерен огън.

Когато фасулът започне да омеква, долейте чаша прясно мляко. Щом ястието остане с малко сос, прибавете 2-3 червени нарязани на дребно домата и наситнените магданоз и копър. Объркайте и оставете яхнията да се довари.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Ммммм, чудесно става така с повечко чесънче. И аз заложих на класиката и не добавих мляко, но на този който е писал, че за него комбинация мляко с домати е "бъркоч",бих казала, че изобщо няма идея от готвене, защото дори най -известния на всички ни сос Болонесе се приготв също като накрая към доматите с каймата се прибавя мляко!!
Чудесна рецепта!
0
0
иванова
иванова
04.01.2013 15:13
Вместо прясно мляко може да се добави кубче топено сирене и става страхотно.
0
0
Кремена
Кремена
04.01.2013 01:20
Направих я с млякото и въобще не ми допадна, рецептата е добра без мляко!
0
1