Зелен фасул яхния

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
21/04/2018
"Любителите на месцето могат да добавят към яхнията и от него, но може да си я хапнете и така!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 490
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата117
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеления фасул и го нарежете. Нарежете на ситно лука и пиперките а скилидките чесън на половинки. Овкусете със сол, червен пипер и разбъркайте.

Наредете фасула на 2-3 пласта в тенджера или гърне, като между тях разпределете от зеленчуковата смес с подправките. Залейте яхнията с непълна чаша олио, 1 ч.ч. гореща вода и го сложете да ври умерен огън.

Когато фасулът започне да омеква, долейте чаша прясно мляко. Щом ястието остане с малко сос, прибавете 2-3 червени нарязани на дребно домата и наситнените магданоз и копър. Объркайте и оставете яхнията да се довари.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Екатеринска
Екатеринска
23.10.2019 19:59
Измених малко рецептата в смисъл ,че размих брашното ,солта и червения пипер на кашичка със студеното мляко и го досипах накрая за сгъстяване. Не ми се пресече млякото и стана доста добре. Сложих и морков още в началото и чубрица с останалите подправки.
0
0
Йорданка Ковачева
Ммммм, чудесно става така с повечко чесънче. И аз заложих на класиката и не добавих мляко, но на този който е писал, че за него комбинация мляко с домати е "бъркоч",бих казала, че изобщо няма идея от готвене, защото дори най -известния на всички ни сос Болонесе се приготв също като накрая към доматите с каймата се прибавя мляко!!
Чудесна рецепта!
0
0
иванова
иванова
04.01.2013 15:13
Вместо прясно мляко може да се добави кубче топено сирене и става страхотно.
0
0