Начин на приготвяне
За да направите крема, трябва да разбиете сметаната и да я миксирате със съдържанието на консервата. Оставя се настрана.
За да получите блат, трябва да разбиете добре с миксер яйцата, двата вида захар и водата, а после към тази смес да прибавите брашното.
Разбъркайте добре и полученото тесто прехвърлете в тавичка. Пъхнете я в загрята на 180 градуса фурна и печете двадесетина минути.
Готовият блат трябва да се охлади. Нарежете го на две части и сложете първата в поднос. Сиропирайте с компот, а след това покрийте с крема, който направихте в началото.
След това се поставя и втория блат, а после сладкишът се разрязва. Така получените пастички покрийте отвсякъде с крем и поръсете с орехи, шоколадови стърготини, трохички от блат и лимонова кора.