Брауни Пастички

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788775
Брауни Пастички
Снимка: Evgenia
1 / 6
18/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Брауни пастички, които сме убедени, че вече искате да опитате"

Необходими Продукти

  • шоколад - 85 г, натурален Milka с лешници
  • яйца - 3 бр.
  • кокосово масло - 70 г
  • кокосово брашно - 40 г
  • брашно - 35 г Бяло
  • какао - 2 с.л.
  • кафява захар - 100 г
  • ванилия - няколко капки, есенция
  • ром - няколко капки, есенция
  • бакпулвер - 5 г
  • За крема
  • маскарпоне - 250 г
  • течен шоколад - 70 г
  • За глазурaта
  • течен шоколад - 50 г
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разбиваме яйцата с кафявата захар в купа. Разтапяме шоколада и кокосовото масло на водна баня, на слаб огън.

Добавяме ги към яйчената смес, щом поизстинат. След това включваме кокосовото, бялото брашно (заедно с бакпулвера) и какаото.

Капваме по няколко капки есенция ром и ванилия в сместа. Разбъркваме до хомогенност и прехвърляме в йенски съд с правоъгълна форма, покрит с пергаментова хартия.

Печем в предварително загрята фурна до 180 °C за 20 минути при непрекъснато наблюдение.

Проверяваме с дървена клечка дали шоколадовият сладкиш е готов. Щом е готов, оставяме да изстине.

Крема приготвяме, като разбъркваме маскарпонето с течния шоколад до хомогенност.

Изрязваме всички краища на браунито с нож и го разполовяваме на две половини (надлъжно) с помощта на конец.

Долната част на браунито намазваме с крем (оставяме си малко от крема за декорация) и покриваме след това с горната част.

Глазурата приготвяме, като разтопяваме на водна баня течния шоколад (може и обикновен шоколад) с кокосовото масло и заливаме с нея браунито.

След като глазурата постегне малко, разрязваме браунито на малки брауни пастички.

С шприц си правим украса от крема и поръсваме отгоре с кокосови стърготини.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: