Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастички Лемингтън

Пастички Лемингтън

ЕлинкаЕлинка
Новак
1619935
Пастички Лемингтън
Снимка: Елинка
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Тези пастички са истинско изкушение, на което няма как да устоим"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • краве масло - 60 г разтопено
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 450 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • За шоколадовия сос
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 4 с.л.
  • какао - 4 с.л.
  • черен шоколад - 50 г
  • краве масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта, прясното мляко, разтопеното масло.

Добавя се брашното на етапи, заедно с бакпулвера и ванилията.

Пече се в правоъгълна форма, постлана с хартия за печене, на 180 градуса до суха клечка.

Готовият блат се оставя да се охлади и се разрязва на квадрати.

За шоколадовия сос загрявате на котлон прясното мляко, захарта, маслото, какаото.

Разбърквате добре, добавяте шоколада и изчаквате да се разтопи.

Нарязаните пастички се потапят в шоколадовия сос, оставят се за кратко върху решетка и накрая се овалват в кокосови стърготини.

Пастичките Лемингтън са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: