Начин на приготвяне
Първо се взема бял лист хартия за печене и с молив се прави шаблон на шарката - рисува се върху листа. Рисунката се поставя в леко намазана с олио широка тава.
Приготвят се продуктите за шарката, като добре се разбиват с вилица. Получената смес сипваме в найлонова торбичка, отрязва се връхчето и се рисува шарката по шаблона. Оставя се тавата в хладилника да стегне шарката.
През това време се разбиват яйцата със захарта, добавя се брашното с бакпулвера и кексовата смес, сипваме върху рисунката. Печем блата в умерена фурна 180 градуса около 15 минути. Изважда се и отлепваме хартията.
Срязваме на две блата, леко сиропираме с компота и намазваме с приготвения крем от сметана, разбита с течния шоколад, захарта и сладкото.
Отгоре се поставя втората половина на блата. Охлажда се, нарязваме на пастички и сервираме.