Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофи с бекон и млечен сос

Картофи с бекон и млечен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Картофи с бекон и млечен сос2 / 2
21/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4
"Бърза вкусотия на тиган"

Необходими Продукти

  • картофи - 1/2 кг, дребни картофчета
  • брашно - 2 с.л. равни
  • масло - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бекон - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и сварете в подсолена вода дребните картофчета, след което ги отцедете. Беконът нарежете на дребни парченца и го запържете с малко масло.

Извадете го от тигана и в него запържете 2 равни лъжици брашно с останалото масло. Разредете соса с прясното мляко + 1 ч.ч. от бульона на картофите. Овкусете със сол, черен пипер на вкус.

Смесете картофите с бекона и поднесете ястието, залято с белия сос и поръсено с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
43
34
20
10
Дай твоята оценка: