Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Индийска яхния с леща

Индийска яхния с леща

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Индийска яхния с леща
Снимка: Ivelina
1 / 3
15/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Щом лещата е по индийски, ние няма какво да добавим - само хапваме с апетит и препоръчваме"

Необходими Продукти

  • червена леща - 150 г
  • джинджифил - 1 с.л. пресен
  • лук - 2 глави кромид
  • червена пиперка - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 бр. скилидки
  • магданоз - 1/2връзка
  • целина - 1 стрък стеблена
  • куркума - 1с.л.
  • къри - 1ч.л.
  • карамфил - 3 зрънца смлени
  • индийско орехче - на вкус
  • чили - 1 бр. чушка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, леко сваряваме лещата за около 5 минути с две чаши вода и оставяме настрана.

Нарязваме лука, червената пиперка, скилидките чесън, чили чушката, пресния джинджифил и целината.

В тиган със зехтин (2 с.л.) запържваме нарязаните лук, чушка и пиперка за около 5 мин. След това добавяме, кърито и куркумата, разбъркваме за кратко и дърпаме от котлона.

Изсипваме запържените зеленчуци и подправки в лещата, като добавяме целината, чесъна, смлените зрънца карамфил, индийското орехче, джинджифил, сол и черен пипер.

Изсипваме останалия зехтин. Варим до готовност на лещата или около 10 минути.

Когато яхнията от леща е готова, поръсваме с нарязан магданоз.

Тази индийска яхния с леща е невероятно вкусна.

Надявам се да ви хареса моята рецепта - вкусна и здравословна.

Приятно приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: