Начин на приготвяне
Първо, леко сваряваме лещата за около 5 минути с две чаши вода и оставяме настрана.
Нарязваме лука, червената пиперка, скилидките чесън, чили чушката, пресния джинджифил и целината.
В тиган със зехтин (2 с.л.) запържваме нарязаните лук, чушка и пиперка за около 5 мин. След това добавяме, кърито и куркумата, разбъркваме за кратко и дърпаме от котлона.
Изсипваме запържените зеленчуци и подправки в лещата, като добавяме целината, чесъна, смлените зрънца карамфил, индийското орехче, джинджифил, сол и черен пипер.
Изсипваме останалия зехтин. Варим до готовност на лещата или около 10 минути.
Когато яхнията от леща е готова, поръсваме с нарязан магданоз.
Тази индийска яхния с леща е невероятно вкусна.
Надявам се да ви хареса моята рецепта - вкусна и здравословна.
Приятно приготвяне!