Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Традиционна неделна домашна пица

Традиционна неделна домашна пица

Традиционна неделна домашна пица
Снимка: Анелия Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • мая - половин кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 200 мл хладка
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - около 0.5 кг.
  • доматена паста
  • риган
  • босилек
  • бекон - 100 г
  • колбас - 100 - 200 г
  • гъби - няколко гъбки
  • маслини - 1 шепа
  • чушки - 1 бр. зелени
  • лук - 1 гл.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за тази пица е много бързо и лесно.

В голяма купа слагам половин кубче мая, лъжичка сол и лъжичка захар, добавям малко топло мляко и оставям няколко минути да се активира маята. Добавям 200 мл. топло мляко, 200 мл. вода и 1 с. л. олио.

Замесвам еластично тесто, разделям на две топки и оставям да втаса в тенджера около час. От тази доза излизат две хубави големи пици.

Разпределям тестото в две кръгли тави за пица и намазвам обилно с доматена паста, в която съм добавила риган и босилек.

За плънката използвам бекон, колбас, гъби, маслини, зелена чушка, лук или каквото имам под ръка.

Пека около 30 минути на 180 градуса. Покривам обилно с настърган кашкавал и допичам още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: