Традиционна неделна домашна пица

17/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 126
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за тази пица е много бързо и лесно.

В голяма купа слагам половин кубче мая, лъжичка сол и лъжичка захар, добавям малко топло мляко и оставям няколко минути да се активира маята. Добавям 200 мл. топло мляко, 200 мл. вода и 1 с. л. олио.

Замесвам еластично тесто, разделям на две топки и оставям да втаса в тенджера около час. От тази доза излизат две хубави големи пици.

Разпределям тестото в две кръгли тави за пица и намазвам обилно с доматена паста, в която съм добавила риган и босилек.

За плънката използвам бекон, колбас, гъби, маслини, зелена чушка, лук или каквото имам под ръка.

Пека около 30 минути на 180 градуса. Покривам обилно с настърган кашкавал и допичам още 5 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар