Начин на приготвяне
Тестото за тази пица е много бързо и лесно.
В голяма купа слагам половин кубче мая, лъжичка сол и лъжичка захар, добавям малко топло мляко и оставям няколко минути да се активира маята. Добавям 200 мл. топло мляко, 200 мл. вода и 1 с. л. олио.
Замесвам еластично тесто, разделям на две топки и оставям да втаса в тенджера около час. От тази доза излизат две хубави големи пици.
Разпределям тестото в две кръгли тави за пица и намазвам обилно с доматена паста, в която съм добавила риган и босилек.
За плънката използвам бекон, колбас, гъби, маслини, зелена чушка, лук или каквото имам под ръка.
Пека около 30 минути на 180 градуса. Покривам обилно с настърган кашкавал и допичам още 5 минути.