Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кебапчета»Шоколадов кейк Червено кадифе с малини

Шоколадов кейк Червено кадифе с малини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шоколадов кейк Червено кадифе с малини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Прилича на торта, по-вкусно е от торта, но е кейк - що е то?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • какао - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сладкарска боя - червена
  • оцет - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • за глазурата
  • черен шоколад - 100 г
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прибавете лимоновия сок към млякото. Оставете го настрана за 10 минути.

В подходяща купа смесете брашното с какаото и захарта. След това разбийте добре яйцата, прибавете олиото, млякото, боята и ванилията.

С непрекъснато бъркане прибавете към тази смес сухите съставки. Угасете содата към оцета и също я прибавете към сместа. Разбъркайте и изсипете сместа в кексова форма.

Изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 35-40 минути. Оставете да се охлади.

Междувременно пригответе глазурата, като загреете сместа и прибавете към нея шоколада.

Бъркайте до разтопяване на шоколада и залейте кейка. Поставете го в подходяща чиния, а в средата украсете с малини и сметана.

Поръсете с настърган бял шоколад.

Шоколадовият кейк Червено кадифе с малини е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: