Начин на приготвяне
Прибавете лимоновия сок към млякото. Оставете го настрана за 10 минути.
В подходяща купа смесете брашното с какаото и захарта. След това разбийте добре яйцата, прибавете олиото, млякото, боята и ванилията.
С непрекъснато бъркане прибавете към тази смес сухите съставки. Угасете содата към оцета и също я прибавете към сместа. Разбъркайте и изсипете сместа в кексова форма.
Изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 35-40 минути. Оставете да се охлади.
Междувременно пригответе глазурата, като загреете сместа и прибавете към нея шоколада.
Бъркайте до разтопяване на шоколада и залейте кейка. Поставете го в подходяща чиния, а в средата украсете с малини и сметана.
Поръсете с настърган бял шоколад.
Шоколадовият кейк Червено кадифе с малини е готов.