Начин на приготвяне
За блата:
Пресейте брашното заедно с какаото. Маслото със захарта разбийте на пухкав крем, към който добавете и ваниловата захар. Прибавете яйцата едно след друго.
Разтворете в айрана червената сладкарска боя. Сложете толкова, че да получите хубав цвят. Налейте постепенно към разбитото масло, разбъркайте добре и сипете на части брашното с какаото. Разбийте с миксер. Накрая добавете содата, угасена в оцета.
Изсипете сместа в тавата от фурната върху хартия за готвене. Изпечете блата на 180 градуса за около 25 минути и оставете да се охлади.
За крема:
Разбийте добре с миксер маслото с част от пудрата захар. Добавете двата вида сирене, заквасената сметана и останалата пудра захар. Размесете, като намалите миксера на слаби обороти.
Срежете охладения блат на малки квадрати с еднаква големина, приблизително 5/5 см, без да ги разделяте.
Разделете крема на две части.
Намажете с крем половината част от блата. Останалите нарязани квадратчета от другата половина на блата подредете върху тези с крем.
Отделения крем също разделете на две. Едната част оцветете с червена сладкарска боя.
Украсете пастичките с бял и червен крем, като нанесете върху квадратите бели и червени ивици с пош. С дървено шишче дръпнете резки, за да направите шарката на мартенските пастички. Разделете пастичките и отстрани оберете излишния крем.