Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско запечатано в гювеч

Свинско запечатано в гювеч

Свинско запечатано в гювеч
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 4 кг
  • соев сос
  • сол
  • брашно - 300 г
  • олио
  • гъби - 1 буркан нарязани
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на пържоли. Правят се леки разрези по пържолките. Осоляват се от двете страни. Накисват се в соев сос за около 30-60 минути.

След като престоят се овалват в брашно. Запържват се в загрятото олио до образуването на коричка. Лукът се почиства и нарязва на полукръгчета.

Месото се нарежда в гювеча, като между пържолите се слагат лук и гъби. Залива се с останалата мазнина от запечатването на пържолите. Добавя се виното.

Залива се с бульона от гъбите. Захлупват се с капака. Пекат се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: