Начин на приготвяне
Сложете 600 мл мляко да заври на котлона. Разбийте яйцата, захарта, нишестето и останалите 200 мл мляко. Към тази смес на тънка струя, налейте от горещото мляко, като бъркате непрекъснато.
Върнете обратно в тенджерката и поставете на котлона. Бъркайте до сгъстяване на крема (2-3 минути). Разделете крема на две и в едната добавете какаото и 50 мл сметана. Разбъркайте до гладкост.
Добавете другите 50 мл към останалия крем и разбъркайте. В тенджерка сипете нарязаните ягоди и захарта. Варете до сгъстяване. Пасирайте и ги прибавете към желето, което сте приготвили според указанието. Разбъркайте добре.
Започваме да сглобяваме плодовия крем. На дъното на подходяща чаша поставете парче козунак.
Сипете от белия крем и загладете (разпределете го в чашите по равно). Върху него поставете друго парче козунак, сипете от плодовото желе, след това пак козунак и накрая от какаовия крем.
Декорирайте с разбитите на гладък крем сметани.
Плодовата наслада с крем и козунак е готова.