Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Козуначен сладкиш»Вкусен сладкиш с козунак и ванилов крем

Вкусен сладкиш с козунак и ванилов крем

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
60674107
Вкусен сладкиш с козунак и ванилов крем
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Какво по-хубаво от това да използваме остатъците от козунаците по Великден, за направата на един вкусен сладкиш и да ги оползотворим? Опитайте тази рецепта и ще искате да си я приготвяте всеки ден, а вашите гости ще бъдат очаровани!"

Необходими Продукти

  • козунак - 1 бр. стар
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 бр.
  • кристална захар - 2 ч.ч.
  • бяло брашно - 1 ч.ч.
  • сладко - 2 бурканчета по избор
  • ванилия - 2 по 0.2 г
  • захарни пръчици - 1 пакетче, (50 г) за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Какво по-хубаво от това да използваме остатъците от козунаците по Великден, за направата на един вкусен козуначен сладкиш и да ги оползотворим? Опитайте тази рецепта за вкусен сладкиш с козунак и ванилов крем и ще искате да си я приготвяте всеки ден, а вашите гости ще бъдат очаровани!

Разбиваме яйцата със захарта в купа и добавяме към тях постепенно брашното, 1/2 ч.ч. от прясното мляко и захарта. Разбъркваме добре, до получаването на хомогенна смес.

Останалото мляко го изсипваме в тенджера и слагаме да кипне на котлона. При непрекъснато разбиване, добавяме и яйчената смес. Бъркаме, докато кремът се сгъсти. Сваляме от котлона и прибавяме ванилията. Оставяме крема настрана леко да изстине.

Земаме се с козунака, като го разкъсваме на малки парченца. Приготваме си купа, в която ще редим сладкиша.

На дъното добавяме от крема, след което разпределяме част от парчетата козунак, 1-2 лъжички от конфитюра или сладкото, после слагаме още малко крем, пак козунак, конфитюр и така докато не напълним купата догоре.

Изравняваме с шпатула. Прибираме сладкиша от козунак в хладилника за да се охлади добре за 1-2 часа.

Изваждаме готовия сладкиш и го обръщаме в красив поднос. Козунакът е добре попил крема и омекнал. Отгоре украсяваме със захарните пръчици и 1-2 лъжички сладко. Добър апетит! Става като козуначена торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: