Готвена мусака

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k3k7
Готвена мусака1 / 4
18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Не познаваме човек, който да не обича готвена мусака"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • картофи - 10 бр. средни
  • праз - 1 стрък
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • чубрица - на вкус
  • олио - колкото е необходимо
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • За заливка
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио и вода задушаваме нарязаните праз и картофи. Добавяме размита с малко вода кайма, червен пипер и запържваме.

Добавяме чубрица на вкус и наливаме 1 и 1/2 чаени чаши вода. Натрошаваме кубче пилешки бульон.

Варим мусаката, докато остане почти на мазнина.

Намаляваме силата на котлона и изливаме върху мусаката смесените яйце, кисело мляко и брашно. Похлупваме с капак, докато яйцата се стегнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: