Начин на приготвяне
Загрейте мазнина в тенджера и запържете скълцания лук, след което добавете каймата.
Бъркайте, докато се раздроби и добавете червения пипер, измития ориз, разбъркайте бързо и долейте 1 ч.ч. топла вода. Овкусете с подправки.
Нарежете на шайби предварително почистените тиквички. Намазнете правоъгълна тава и наредете ред тиквички, част от сместа с каймата и домати.
Следва нов ред тиквички, оризът с каймата и нарязаният домат. Повторете още веднъж този ред и завършете с тиквички. Долейте около 1.5 ч.ч. гореща вода.
Пъхнете мусаката да се пече в загрята на 180 градуса фурна до изпаряване на течността.
За заливката разбийте яйцата с киселото мляко и брашното. Залейте почти готовата мусака и допечете, докато стегне.
Може да украсите мусаката с тиквички с нарязана краставица и да добавите кисело мляко.
Мусака с тиквички е готова.
Коментари