Готвена мусака

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Готвена мусака
Снимка: Марияна
2 / 4
18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Не познаваме човек, който да не обича готвена мусака"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • картофи - 10 бр. средни
  • праз - 1 стрък
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • чубрица - на вкус
  • олио - колкото е необходимо
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • За заливка
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио и вода задушаваме нарязаните праз и картофи. Добавяме размита с малко вода кайма, червен пипер и запържваме.

Добавяме чубрица на вкус и наливаме 1 и 1/2 чаени чаши вода. Натрошаваме кубче пилешки бульон.

Варим мусаката, докато остане почти на мазнина.

Намаляваме силата на котлона и изливаме върху мусаката смесените яйце, кисело мляко и брашно. Похлупваме с капак, докато яйцата се стегнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Аз правя запръжката, след което я смесвам с картофите и ги варя малко на котлон, после в тава ги изсипвам и ги заливам. :) Но както и да я направим мусаката си е мусака - все е хубава :)
18.01.2016 21:05
1
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Аз я правя точно обратно,първо запържвам каймата,слес това към нея лук,морков и чушка.Смествам с картофите в тавичка и вода и готвя,след това добавям доматите и после заливката :) Изглежда много апетитно на снимката :) Браво!
18.01.2016 17:46
1