Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Руска супа от риба треска

Руска супа от риба треска

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руска супа от риба треска1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
7
"Защото не всички рибни супи са еднакви, тази заслужават вашето специално внимание"

Необходими Продукти

  • треска - 400 г филе
  • картофи - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 1500 мл
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - 2 щипки
  • лимонтузу - на върха на ножа
  • копър - 10 стръка
  • сметана - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва, добавя се черният пипер, картофите, нарязани на резенчета, солта и предварително запърженият ситно нарязан лук.

Рибата се реже на парчета, напръсква се с разреденото с 1 супена лъжица вода лимонтузу и се добавя в супата, когато картофите омекнат.

Добавят се парченца масло и нарязаният на ситно копър. Супата ври до омекване на рибата. Сервира се със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: