Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Италианско предястие от сладко-кисели тиквички

Италианско предястие от сладко-кисели тиквички

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италианско предястие от сладко-кисели тиквички2 / 2
22/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • стафиди - 30 г
  • зехтин - 30 мл
  • бял оцет - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • кедрови ядки - 40 г
  • аншоа - 30 г от консерва
  • чесън - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краищата на тиквичките се отрязват, зеленчуците се нарязват на тънки ивици. Стафидите се накисват в топла вода.

В дълбок съд се запържват скилидките чесън в зехтина до златисто. След това чесънът се маха и в ароматния зехтин се пържат ивиците тиквички. Запържват се до златисто и се вадят.

След това се връщат всички накуп в съда, добавя се захарта, оцетът, стафидите, кедровите ядки и рибките аншоа и се похлупва с капак. Къкри на бавен огън 10 минути, сваля се от котлона и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: