Сливови кнедли

Марина НордМарина НордНовак1219
03/02/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо934
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват на пюре. Сливите се накисват в топла вода, костилките се отстраняват, плодовете се нарязват на четири части.

Картофеното пюре се смесва с 250 грама от брашното, добавя се яйцето, захарта, прясното мляко и солта.

Замесва се меко тесто, правят се саламчета с диаметър 2. 5 см и се нарязват на парченца с дължина 3 сантиметра. Правят се на топчета и във всяко топче се слага парченце слива.

Топчетата се овалват в останалото брашно и се пържат в тиган със загрята, но не вряща мазнина. Вадят се, отцеждат се и се поръсват с пудра захар. Сервират се горещи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар