Вратни пържоли със задушени зеленчуци

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
Вратни пържоли със задушени зеленчуци1 / 2
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви120 мин.
Общо145 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се начукват добре, за да стане месото по-крехко. Намазват се с малко зехтин и се оставят на хладно да починат 1 час.

Лукът се реже на едри шайби. Гъбите се нарязват на филийки, морковите се нарязват на ситни кубчета.

В йенски съд се излива останалият зехтин, слага се малко от нарязания лук, отгоре се слагат гъбите и морковите.

Върху тях се нареждат половината от пържолите, поръсват се с половината сол и черен пипер. Отгоре се слагат останалите зеленчуци, останалите пържоли и се ръсят отново със сол и черен пипер.

Добавят се 200 милилитра топла вода, ястието се покрива с фолио или с капак и се слага в студена фурна. Пече се 2 часа и се сервира горещо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: