Шотландски кюфтенца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
12/04/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 398
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 7 бр.
  • свинско месо - 300 г
  • телешко месо - 300 г
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вода с малко сол се сваряват 6 яйца за 5 минути. Свинското и телешкото месо се нарязват на парченца, смесват се и се смилат.

Към каймата се добавя 1 сурово яйце и каймата се измесва добре. Добавя се сол и босилек и се меси още малко. Готовата кайма се разделя на 6 части. Всяка част се оформя като питка с дебелина около сантиметър.

В центъра на всяко кръгче се слага едно сварено яйце и се оформя, като яйцето от всички страни се покрива с кайма така, че да се получи формата на яйце, но от кайма. В малка тенджерка се загрява олиото и се пускат кюфтетата.

Пържат се до златисто, като няколко пъти се обръщат по време на пърженето. Вадят се, отцеждат се от излишната мазнина и се сервират горещи или студени.

Чугунено плато 24х11 см-23%
Качество без компромис:
Чугунено плато 24х11 см
36.00 лв.
27.72 лв.
Виж ››

Елегантно чугунено плато, на което може лесно да приготвите желаните ястия. Подходящо е и за презентация и поднасяне на храната.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар