Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Шотландски кюфтенца

Шотландски кюфтенца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Шотландски кюфтенца2 / 2
12/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Кюфтенца с пълнеж - какво повече да иска човек"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • свинско месо - 300 г
  • телешко месо - 300 г
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вода с малко сол се сваряват 6 яйца за 5 минути. Свинското и телешкото месо се нарязват на парченца, смесват се и се смилат.

Към каймата се добавя 1 сурово яйце и каймата се измесва добре. Добавя се сол и босилек и се меси още малко.

Готовата кайма се разделя на 6 части. Всяка част се оформя като питка с дебелина около сантиметър.

В центъра на всяко кръгче се слага едно сварено яйце и се оформя, като яйцето от всички страни се покрива с кайма така, че да се получи формата на яйце, но от кайма.

В малка тенджерка се загрява олиото и се пускат кюфтетата.

Пържат се до златисто, като няколко пъти се обръщат по време на пърженето. Вадят се, отцеждат се от излишната мазнина и се сервират горещи или студени.

Шотландските кюфтенца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: