Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Закуска Пълна Лодка

Закуска Пълна Лодка

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Закуска Пълна Лодка1 / 2
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Знаем една страхотна закуска, която ще ви избие от главата мисълта за всякакви глупави диети"

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • бекон - 6 парчета
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г (настърган)
  • чесън - 1 скилидка (пресован)
  • магданоз - 1 стрък пресен (ситно нарязан)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Франзелата се изрязва във формата на лодка и вътрешността ѝ се нарязва на дребно.

Яйцата се разбиват и към тях се добавят млякото, сиренето, чесъна, магданоза, солта и черния пипер. Получената смес се разбърква добре и с нея се напоява вътрешността на франзелата.

В лодката наредете парченцата бекон, върху тях сложете от яйчената смес и сложете в тава върху хартия за печене.

Изпечете в умерена фурна на 150-180 градуса за 5-10 минути. Извадете и поръсете с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: