Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топлата вода със захарта и 1 с.л. брашно, оставяме да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти, оставя се да втаса 40 минути.
Кашкавалът се настъргва на ренде.
Отделя се 1/3 от тестото за основа и разточваме на кръгла кора с диаметър на тавата 28 см. Поставя се на дъното на намаслената тава.
Останалото тесто разточваме на правоъгълник, намазва се с разтопено масло и поръсваме с настърган кашкавал. Завива се на руло, нарязват се парчета, нареждат се върху основата. Отгоре се поръсва сусам.
В средата намазваме с доматен сос, слагат се обелени и нарязани картофи, овкусяват се с подправките и парченца масло.
Печем в загрята фурна 180 градуса 35 минути. Малко преди края изваждаме питката, поръсваме картофките с настърган кашкавал и връщаме във фурната, докато се разтопи.
Добър апетит!
Коментари