Начин на приготвяне
В солена вода се сварява пастината до ал денте - сърцевината да е плътна, а отвън пастата да е мека. Отцежда се. Пилешкото месо се нарязва на кубчета. Запържва се в зехтина до бяло.
Лукът се нарязва на ситно и се добавя към месото. Пържи се 4 минути. Чесънът се намачква и се добавя към сместа. Пържи се още 1 минута. Месото с лука и чесъна се добавя към сварената пастина.
Доматът се попарва с гореща вода, топва се в студена вода и се нарязва на кубчета. Добавя се към пастата с месото. Добавя се сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
Добавя се моцарелата. В тавичка, намазана с половината масло, се слага сместа, поръсва се с галета и с пармезан. Покрива се с парченца от останалото масло и се пече 30 минути на 180 градуса.