Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Печена италианска пастина с пиле

Печена италианска пастина с пиле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Паста с пиле и моцарела - звучи ли ви като истинска кулинарна приказка"

Необходими Продукти

  • паста - 200 г Пастина или друг вид дребна паста
  • зехтин - 2 с.л.
  • пилешко месо - 200 г филе
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 1 бр.
  • моцарела - 1 ч.ч. дребни топчета
  • магданоз - 10 стръка
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • галета - 1/4 ч.ч.
  • пармезан - 50 г настърган
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В солена вода се сварява пастината до ал денте - сърцевината да е плътна, а отвън пастата да е мека. Отцежда се. Пилешкото месо се нарязва на кубчета. Запържва се в зехтина до бяло.

Лукът се нарязва на ситно и се добавя към месото. Пържи се 4 минути. Чесънът се намачква и се добавя към сместа. Пържи се още 1 минута. Месото с лука и чесъна се добавя към сварената пастина.

Доматът се попарва с гореща вода, топва се в студена вода и се нарязва на кубчета. Добавя се към пастата с месото. Добавя се сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз.

Добавя се моцарелата. В тавичка, намазана с половината масло, се слага сместа, поръсва се с галета и с пармезан. Покрива се с парченца от останалото масло и се пече 30 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: