Анелети с наденичка и спанак

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
13/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • паста - 400 г Анелети
  • наденички - 3 бр. сурови
  • спанак - 200 г замразен
  • босилек - 2 стръка
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • пармезан - 50 г настърган
  • лют червен пипер - на върха на ножа
  • зехтин - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява до състояние ал денте - така че отвън да е мека, а сърцевината да остане плътна. Отцежда се.

Наденичките се нарязват на колелца и се запържват в зехтина до златисто кафяво.

В същата мазнина се запържва спанакът, докато течността не се изпари. В голяма купа се смесват пастата, наденичките и спанакът и добре се разбъркват.

Добавя се черен пипер, лют червен пипер, сол и пармезан и всичко се разбърква. Поръсва се с листенца босилек и се сервира веднага.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
К К
К К
13.05.2016 21:38
Много обича ястия със спанак! Много е полезно и здравословно! Браво!
0
0