Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния по Овчеполски с пилешко месо

Яхния по Овчеполски с пилешко месо

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167932
Яхния по Овчеполски с пилешко месо
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
27/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"И девет сини сливи да сложите - няма да сбъркате. А ако искате да се научите как да приготвяте вкусна яхния по Овчеполски - прочетете внимателно рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 кг долна част
  • олио - ½ ч.ч
  • лук - 2 кг
  • вода - 2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • бяло вино - 1 ч.ч
  • сол - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр
  • домати - 200 гр на кубчета
  • магданоз - половин връзка
  • сини сливи - 8 бр. по желание сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, отцежда и се запържва в тенджера с нагорещено олио.

Обелва се и се нарязва лукът на полумесеци. Добавя се постепенно към месото, като се бърка внимателно.

Сипваме водата и солим със сол, оставяме да се готви, лука трябва да се задуши и ще намали обема си. Ако имате сушени сини сливи ги слагате заедно с лука, така е по оригинална рецепта. Аз нямах и затова не съм сложила.

След като лукът е намалил обема, а месото е почти сготвено слагаме виното, черен пипер, дафиновият лист, червеният пипер и доматите.

Манджата трябва да не е на силен огън, а да къкри. Готвим до пълна готовност на месото. След като изключим манджата, слагаме ситно нарязаният магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: