Начин на приготвяне
Месото се измива, отцежда и се запържва в тенджера с нагорещено олио.
Обелва се и се нарязва лукът на полумесеци. Добавя се постепенно към месото, като се бърка внимателно.
Сипваме водата и солим със сол, оставяме да се готви, лука трябва да се задуши и ще намали обема си. Ако имате сушени сини сливи ги слагате заедно с лука, така е по оригинална рецепта. Аз нямах и затова не съм сложила.
След като лукът е намалил обема, а месото е почти сготвено слагаме виното, черен пипер, дафиновият лист, червеният пипер и доматите.
Манджата трябва да не е на силен огън, а да къкри. Готвим до пълна готовност на месото. След като изключим манджата, слагаме ситно нарязаният магданоз.