Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко месо по арабски

Пилешко месо по арабски

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г гърди
  • чесън - 2 - 4 скилидки
  • оцет
  • лимони - 2 ч.л. сок
  • сол
  • за соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • майонеза - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • таханова паста - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на малки равни парченца. В купа се смесват олиото, оцета, смачканите скилидки чесън и солта.

Разбъркват се добре и в тази марината се поставят парчетата пилешко месо. Съдът се поставя за 2 часа в хладилник.

Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се загрява добре. Намазва се с мазнина и в него се опичат пилешките хапки.

Смесват се киселото мляко, майонезата, лимоновият сок и счуканата скилидка чесън. Изпечените пилешки хапки се сервират, разпределени в чиния и залети със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: