Български качамак

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
674
1k
1
20/01/2018
"Италианците могат да му викат полента, но ние си знаем, че става дума за български качамак "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо243 129
  • Преглеждания за месеца402
  • Преглеждания за седмицата541
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.

Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.

Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.

Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло.

Рейтинг

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Моника Георгиева
По този начин направено, ще получите обилно топчеста каша, която не е годна за ядене. Никъде не е упоменато, че царевичната грис не се изсипва директно във врялата вода. Коригирайте си рецептата !
2
0
Еми Авджиева
Еми Авджиева
01.04.2020 15:51
Снощи направих качамак по тази рецепта. Стана уникален. Благодаря за споделената рецепта!
1
0
Eka
Eka
15.02.2020 15:50
какво е хоссо
3
0
Ivanova
Ivanova
03.06.2020 01:40
Марка олио
0
0