Качамак с яйца

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
08/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Бабиният качамак с една добавка-бонус"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 1/2 пакет
  • сол - на вкус
  • масло - 50 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме вода в тенджера на котлона. След като заври, изсипваме царевичния грис и го бъркаме непрекъснато. Царевичният грис го сипваме на тънка струя, не наведнъж.

След това намаляваме котлона и пак бъркаме, докато се сгъсти, нo не прекалено много. Взимаме си тава и в нея изсипваме готовия качамак. Слагаме тиган на котлона и вътре слагаме маслото да се разтопи.

Натрошаваме сиренето и го прибавяме при маслото. Чукваме яйцата в купа и ги разбиваме. Добавяме яйцата при маслото и сиренето и бъркаме до готовност.

Така получената смес изсипваме при топлия качамак и я разстиламе. Сервираме го топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: