Начин на приготвяне
Сланината нарежете на малки парчета, като си отделите и няколко тънко нарязани филийки за гарниране. Запържете я на умерен котлон, като внимавате да не загори.
Сложете водата да заври и добавете една чаена лъжичка сол.
Изсипете във врящата подсолена вода брашното за качамака и бъркайте с дървена бъркалка енергично.
Варете на ниска температура, за да не ви изпръска.
Варете качамака, докато се сгъсти, и започне да прави пътеки при разбъркване и да се отделя от съда.
Ако обичате сирене, сложете по 60 - 70 г на бучки във всяка чиния, сложете върху него горещия качамак и гарнирайте отгоре с горещите пръжки, парченца сланина, червен пипер на вкус и полейте с горещата мазнина от пръжките.
Качамакът с пръжки е готов.