Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Пролетно руло от кайма и пресен чесън

Пролетно руло от кайма и пресен чесън

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пролетно руло от кайма и пресен чесън
Снимка: Зори
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Запролети ли се, падат дрехите, затова залагаме на по-леки и ароматни изкушения, като това пролетно руло от кайма и пресен чесън"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • пресен чесън - 1 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • яйца - 2 бр., сурови
  • бира - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • за плънката
  • яйца - 5 бр., свареnи
  • каперси - 4 с.л.
  • кисели краставички - 10 бр., бейби
  • моркови - 1 бр., по - едър сварен
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се прехвърля в купа, чукват се двете сурови яйца, добавя се бирата, наситненият пресен чесън и копър, сол, черен пипер и кимион на вкус. Разбърква се хубаво и се оставя за 30 минути, покрита в хладилник, да се овкуси.

През това време се сваряват яйцата и морковът.

Сварени морков се обелва с ножче от кожичката и се реже на ленти. Бейби киселите краставички също се разрязват по дължина.

Овкусената кайма се размесва още веднъж хубаво и върху кухненския плот се слага фолио за свежо съхранение.

Каймата се разстила върху фолиото в правоъгълна форма. Притиска се с ръце, за да се получи равномерен пласт с еднаква дебелина.

Върху каймата се нареждат в редица сварените яйца, около тях - бейби краставичките и лентите морков. Между яйцата и около тях се слагат каперси.

С помощта на фолиото с притискане се оформя руло, което се прехвърля в намаслена тавичка.

Рулото се намазва и отгоре с малко олио и се запича във фурната на 200 градуса за около 30 - 40 минути на средна решетка.

Рулото се сервира нарязано на филийки и гарнирано със свежи зеленчуци.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: