Начин на приготвяне
Каймата се прехвърля в купа, чукват се двете сурови яйца, добавя се бирата, наситненият пресен чесън и копър, сол, черен пипер и кимион на вкус. Разбърква се хубаво и се оставя за 30 минути, покрита в хладилник, да се овкуси.
През това време се сваряват яйцата и морковът.
Сварени морков се обелва с ножче от кожичката и се реже на ленти. Бейби киселите краставички също се разрязват по дължина.
Овкусената кайма се размесва още веднъж хубаво и върху кухненския плот се слага фолио за свежо съхранение.
Каймата се разстила върху фолиото в правоъгълна форма. Притиска се с ръце, за да се получи равномерен пласт с еднаква дебелина.
Върху каймата се нареждат в редица сварените яйца, около тях - бейби краставичките и лентите морков. Между яйцата и около тях се слагат каперси.
С помощта на фолиото с притискане се оформя руло, което се прехвърля в намаслена тавичка.
Рулото се намазва и отгоре с малко олио и се запича във фурната на 200 градуса за около 30 - 40 минути на средна решетка.
Рулото се сервира нарязано на филийки и гарнирано със свежи зеленчуци.
Добър апетит!